Molntjänster


Med molntjänster kan du enkelt spara dina filer och dokument utan att riskera att förlora dem om din dator kraschar, stjäls eller på något annat sätt drabbas av en olycka.

Hej då kontor!
På väg till jobbet kommer du på att du glömt att du har en tandläkartid, men du har en väldigt viktig leverans som måste göras och datorn är på kontoret. En sådan situation kommer aldrig mer vara ett problem! Du sätter dig helt enkelt i väntrummet med en kaffe, loggar in via JHL på din smartphone och vips så kommer du åt alla dina dokument. Låt oss presentera en privat molntjänst, skräddarsydd för just dina behov.

Dina filer och dokument är fortfarande tillgängliga och du har tillgång till dem var du än befinner dig. Det spelar heller ingen roll från vilken enhet du använder, du kommer åt dina filer ändå.

Du har också möjlighet att dela dina filer med andra, till exempel kan du sitta och skriva i ett dokument med andra som kanske befinner sig på andra sidan landet. Detta är perfekt för dig som har ett företag och behöver dela filer och dokument med dina anställda, och det är lika bra för dem som studerar eller vill använda det privat.

Vissa molntjänster inkluderar Microsoft Exchange, Gmail, Google Drive, Flickr, Dropbox, Office 365 och så vidare. Ytterligare en fördel med molntjänster är att du som användare inte behöver uppdatera, installera eller säkerhetskopiera din data. Detta görs automatiskt i och med din användning av molntjänsterna.

Molntjänster har många fördelar men är också förknippade med risker. I samband med ökad användning kommer fler och fler brottslingar sannolikt att hitta nya sätt att utnyttja sårbarheter i systemet. För att minska hotet kan du investera kraftigt i riskbedömning, vilket innebär att du kan ställa krav på hur systemet krypterar kommunikation och data, använder pålitliga, etablerade IT-lösningar och genomdriver efterlevnad av en betrodd part. Detta är vad våra IT-tekniker vill hjälpa dig med. Konsultera vår helpdesk för IT-konsultation. Vår IT-support kan hjälpa dig att komma igång och samtidigt ge dig några praktiska tips och råd på vägen.

VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Välj valfritt vilka tjänster du eventuellt är intresserad av så kontaktar vi dig och berättar mer.

Skriv in dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart vi kan.